01 - 03 mars 2024

Sea Ice Marathon Weekend

Sea Ice Marathon Weekend erbjuder dig möjligheten att uppleva fantastiska vinteraktiviteter utöver din deltagandet på det unika loppet på det frusna havet.
3 dagar / 2 nätter
Från 5900 kr/ person

Allmänt

Sea Ice Marathon Weekend erbjuder dig ett unikt löparevent i kombination med en helg i detta winterwonderland. Du får den enastående möjligheten att springa på det frusna havet som är internationellt känd för sin fantastiska isbana. Som om det inte redan var mycket, låt oss lägga till en av de mest eftertraktade vinteraktiviteterna i norr – en snöskotertur!  För att komplettera paketet ska ni inte bara uppleva hur det känns att glida över snön och isen med en snöskoter. På denna guidade tur ska ni även på jakt efter det fantastiska norrskenet, en dröm som finns längst uppe på många bucketlists!

Men det är inte bara loppet och aktiviteterna som lockar. Luleå stad erbjuder även bra shopping och flera trevliga restauranger. Du kan ta en skön promenad genom det charmiga centrumet och njuta av det typiska svenska fikat.

En annan sevärdhet i vår fantastiska stad ligger strax utanför Luleås stadskärna. På UNESCOs världsarvslista Gammelstad kyrkstad kan du besöka mysiga butiker med lokalt designade produkter och hantverk samt uppleva det vackra och unika världsarvet med eller utan guide.

Vill ni upplever ännu mer så kan ni såklart boka till olika fina aktiviteter som  snöskovandring eller hundspannstur. För mer inspiration klickar gärna på vår webbsida.

Mer information om själva loppet

Boende

3 nätter hotellboende, inklusive:

 • 3 nätter på Clarion Hotel Sense, dubbelrum
 • inkl frukost

Alternativ

 • 3 nätter på Best Western Savoy, dubbelrum
 • inkl frukost

Inkluderat

 • Personligt välkomnande på Luleå flygplats.
 • Transfer till hotell och åter till flygplats.
 • Många kilometer på Östersjöns frusna naturis som bjuder på en unik upplevelse – Sea Ice Marathon 
 • Daglig frukostbuffé
 • Norrskensjakt med skoter
 • Spa

Detaljer

 • Exklusive flyg.
 • Pris per person baserat på 2 personer som delar ett tvåbäddsrum.
 • Single Supplement från 1250 kr

Möjliga uppgraderingar

Vill du skräddarsy din semester? Du kan justera detta paket genom att välja följande:

 • Boka till en 1-timmars hundspannstur där en guide kör dig på det traditionella sätt av transfer genom det vita vinterlandskapet. Från SEK 1600 extra per person. Hela aktiviteten är mellan 1,5-2,5 timmar och fika ingår.
 • Snösko vandring 2-timmar. SEK 1000 extra per person.
 • Träffa älg och renar. SEK 350 extra per person exklusive transfer.
 • Du kan också lägga till andra aktiviteter som du hittar på vår hemsida.
 • Förlänga ditt uppehåll om ytterligare en natt

Agenda

Dag 1

Vid ankomst till Luleå flygplats välkomnas du av en av våra guider, som sedan kör dig till ditt boende i Luleå centrum. Efter att ha checkat in på ditt hotellrum är resten av dagen öppen för att utforska staden. Du kan strosa genom gatorna, slå dig ner på ett mysigt café och ta en fika eller kolla in någon av de många restaurangerna.

På kvällen kl 19:30 är det dags för din skotertur.  Du blir hämtad 19: av din guide som skjutsar dig ca 3 mil ut till den mysiga byn Mörön. Det är en plats som har bra utgångsläge för att både köra på mysiga skoterleder i skogen, men också ut på isen där det är helt mörkt. Så långt bort från stadens ljus får ni den bästa chansen att se norrskenet. Det är en unik tur som kommer skapa fantastiska minnen! Kl 23:00 är du tillbaka på hotellet och du ska förhoppningsvis sova riktigt väl inför tävlingsdagen!

Dag 2

Efter att ha njutit av en nyttig frukostbuffé ska du så småningom ta den korta promenaden till Södra Hamnplan. Här mötas du av en härlig stämning med många taggade löpare som alla ser lika mycket fram emot dagens upplevelse. Det här loppet som leder dig många kilometer på den frusna Östersjön är ett unikt lopp som inte finns någon annanstans på samma sätt. Om solen skiner får du vårkänslor av allt detta ljus även fast det är vinter och du är omgiven av is och snö. Som tur är, är Luleå en av städerna med de flesta soltimmar i hela Sverige, ett fint utgångsläge för dessa vårkänslorna 🙂

Efter ditt genomförda lopp blir det dags för avslappning. Hotellets spa väntar på dig för att belöna dina muskler efter insatsen på isvägen.

 

Dag 3

Efter en underbar helg i Luleå är det dags att resa hemåt. Om du har ett par timmar kvar innan avresa kan du hinna göra en sista aktivitet. Kanske en snöskovandring? Eller gå ut med en erfaren guide på en isfisketur. Det finns mycket mer att uppleva här i norr, bara att kolla runt på vår hemsida.

Har du ett tidigt flyg är det dags att göra dig redo och checka ut från ditt hotell. En av våra guider skjutsar dig till flygplatsen och vi önskar dig en trevlig resa hem.

Bokningsförfrågan

Andra resepaket

Family weekend in Luleå

En vinterhelg för familjen ger er möjlighet att prova på många roliga vinteraktiviteter tillsammans och uppleva Luleås fantastiska vinterlandskap.

Läs mer

Luleå River Adventure

Upptäck de många vackra platser som förbinder havet med fjällen! På ditt Luleå River Adventure följer du ån uppströms med början i den ljuvliga kuststaden

Läs mer