20 december - 31 mars

Luleå River Luxury Adventure

Upptäck de många vackra platser som förbinder havet med fjällen! Upplev de mest unika boenden - sov i en UFO högt upp i trädet eller i en glassflotta på Luleå älven där du kunde titta på norrskenet, varmt och bekvämt från din säng!
5 dagar/ 4 nätter
Från 17250 kr/ person

Allmänt

På ditt Luleå River Luxury Adventure får du följa floden uppströms och upptäcka de många vackra platserna som den binder samman. Din resa börjar i den livliga kuststaden Luleå där du får uppleva det fantastiska vinterlandskapet med snöskoter. Du kan också prova flera andra vinteraktiviteter som jakt på norrsken, snöskovandring samt träffa älgar och renar. Staden Luleå erbjuder också bra shopping och flera trevliga restauranger. Du kommer sova i ett av Luleås finaste hotell, det antika hotellet från 1903, Elie Stadshotell. Det här hotellet med ståtlig entré och vacker festsal i fransk renässansstil erbjuder smakfullt inredda rum, gym, parkering, restaurang och gastropub. Din nästa destination är Harads där du kommer att sova i ett av de unika och magnifika rummen på det världsberömda Treehotel. Är det UFOn som väcker ditt interess mest eller vill du hellre bo i ett fågelbo hög upp i trädet? Oavsett vilket, så är det en perfekt plats att koppla av och vara i nuet medan du njuter av närheten till hisnande natur. Den sista destinationen för ditt äventyr är Jokkmokk där du kommer att besöka samer och uppleva deras kultur innan du åker till Peace and Quiet Hotel. Här kommer du att övernatta i ett glasrum under stjärnorna, och med lite tur kan du få se norrsken måla natthimlen. Hela din resa kommer att präglas av den ständiga närheten till det otroliga vinterlandskapet.

Boende

4 nätter hotellboende, inklusive:

 • 2 nätter på Elite Stadshotellet, dubbelrum superiour
 • 1 natt på Treehotel (Beroende på tillgänglighet kan du välja mellan: Mirrorcube/ Blue Cone/ UFO/ Birds Nest/ The Cabin)
 • 1 natt på Pease and Quiet Hotel, Glasrum

Inkluderat

 • Personligt välkomnande på Luleå flygplats.
 • Hyrbil, priset kan ändras beroende på bilmodell.
 • Daglig frukost.
 • 2-timmars skotertur.
 • 2-timmars bastu på Treehotel.
 • 3 timmes samisk upplevelse med lunch.

Detaljer

 • Exklusive flyg.
 • Exklusive bränsle för hyrbil.
 • Pris per person baserat på 2 personer som delar ett tvåbäddsrum.
 • Mot extra kostnad kan du välja transfer istället för en hyrbil.

Möjliga uppgraderingar

 • Välj det romantiska paketet på Tree Hotel som inkluderar Treesauna, Prosecco, frukt och choklad och en 3-rätters middag. SEK 2000 extra.
 • Välj forest spa på Treehotel som inkluderar bastu, jacuzzi, snacks, kall dryck, öl/cider och en dusch med handduk, badrock, tvål och schampo. SEK 650 extra per person.
 • Ändra din 2-timmars snöskoterresa till en 4-timmars skoterresa med lunch. SEK 710 extra per person.

Agenda

Dag 1

Vid ankomsten till Luleå flygplats välkomnas du av en av våra guider, som hjälper dig att hämta ut din hyrbil. Därefter kör du in till Luleå centrum där ditt boende, Elite Stadshotell, ligger. Efter att ha checkat in på ditt hotellrum har du ett tid på dig att utforska den charmiga staden. Glöm inte att ta en promenad på den internationellt kända isleden vid havet som leder från Norra till Södra Hamnplan. Du kan också använda en spark som du hittar hela vägen och som tillhandahålls av Luleå stad för allmänt bruk.

Dag 2

Efter att ha njutit av en trevlig frukostbuffé kör du till Måttsund där din skoterresa börjar klockan 10. I 2 timmar kommer du att uppleva svenska Lapplands vinterparadis medan du kör genom skog och Luleå skärgård. Efter turen kan du köra tillbaka till ditt hotell för att ta en härlig varm dusch innan ditt nästa äventyr. Med kvällen framför dig har du många möjligheter. Du kan utforska världsarvet Gammelstad kyrkstad och boka en guidad tur. Om en skoterresa inte räckte kan du också boka norrskenjakt med skoter för 1995 SEK extra per person. Norrskenjakt kan också göras med bil för 900 SEK extra per person. Eller så kan du helt enkelt gå igenom staden och upptäcka de många butiker, kaféer och restauranger som staden har att erbjuda.

Dag 3

Efter en god natts sömn är det dags att checka ut från ditt hotell och fortsätta din resa genom svenska Lapplands vackra landskap mot Harads! På Treehotel bor du i ett av de unika och magnifika rummen på det världsberömda Treehotel. Beroende på tillgänglighet kan du välja mellan Mirrorcube, Blue Cone, UFO, Birds Nest eller The Cabin, ett mysigt kapselliknande rum placerat högst upp på en brant sluttning, vilket ger dig en majestätisk utsikt över naturen och Luleå älvdal. Efter att ha gjort dig hemma i rummet kan ni antingen koppla av och njuta av varandras sällskap eller ta en promenad för att utforska de olika trädhotellrummen med dess unika och imponerande design. Treehotel är verkligen en oförglömlig upplevelse. På eftermiddagen kan du koppla av i bastun i 2 timmar. Badrock, handduk, tvål och schampo ingår. När det är dags att äta kan du besöka restaurangen på Treehotel Guesthouse. På restaurangen får du chansen att äta säsongens bästa rätter gjorda på lokala produkter som fisk, viltkött och bär. Om så önskas kan måltiderna beställas till ditt hotellrum för att njutas av i lugn och ro.

Om du vill fylla din dag med fler aktiviteter så har Treehotel flera alternativ, besök deras webbplats för mer information eller kontakta oss!

Dag 4

Den sista destinationen för ditt äventyr väntar! Efter en härlig vistelse i Harads är det dags att köra till Jokkmokk. Om du vill ta sovmorgon kan du anlända till Jokkmokk precis innan dagens aktivitet börjar, men om du gillar att vakna tidigt rekommenderar vi definitivt att komma till Jokkmokk lite tidigare för att utforska staden och besöka Ájtte museum. Vid lunchtid börjar din samiska upplevelse. I 3 timmar tar din samiska guide dig med på en oförglömlig kulturupplevelse. Du kommer att träffa renar, njuta av en trevlig traditionell lunch tillagad över en öppen eld i en lávvu, ett samiskt tälthus, och uppleva traditionell musik som kallas joik medan du lär dig om deras kultur.

Efter ditt samiska äventyr är det dags att checka in på Peace and Quiet hotel. Vid incheckningen kommer du bli skjutsad till ditt lyxiga hotellrum i glas ute i svenska Lapplands vackra landskap. Resten av kvällen kommer vara fri att njuta av i lugn och ro. Du kan läsa en bok eller ta en kopp kaffe medan du uppskattar den underbara naturen utanför ditt fönster.

Dag 5

Vid valfri tid kommer frukosten att levereras till ditt rum så att du kan njuta av den till en vacker utsikt i lugn och ro. Efter denna härliga semester är det dags att resa hemåt. Om du har ett tidigt flyg är det dags att checka ut från ditt hotell och börja färden mot Luleå flygplats. Vi önskar er en trygg resa hem.

Bokningsförfrågan

Andra resepaket

Sea Ice Marathon Weekend

Sea Ice Marathon Weekend erbjuder dig möjligheten att uppleva fantastiska vinteraktiviteter utöver din deltagandet på det unika loppet på det frusna havet.

Läs mer

Family weekend in Luleå

En vinterhelg för familjen ger er möjlighet att prova på många roliga vinteraktiviteter tillsammans och uppleva Luleås fantastiska vinterlandskap.

Läs mer

Luleå River Adventure

Upptäck de många vackra platser som förbinder havet med fjällen! På ditt Luleå River Adventure följer du ån uppströms med början i den ljuvliga kuststaden

Läs mer