20 december - 31 mars

Luleå River Adventure

Upptäck de många vackra platser som förbinder havet med fjällen! På ditt Luleå River Adventure följer du ån uppströms med början i den ljuvliga kuststaden Luleå
5 dager/ 4 nätter
Från 12500 kr/ person

Allmänt

På ditt Luleå River Adventure får du följa floden uppströms och upptäcka de många vackra platserna som den binder samman. Din resa börjar i den livliga kuststaden Luleå där du får uppleva det fantastiska vinterlandskapet med snöskoter. Du kan också prova flera andra vinteraktiviteter som jakt på norrsken, snöskor och träffa älgar och renar. Staden Luleå erbjuder också bra shopping och flera trevliga restauranger. Din nästa destination är Harads där du kommer att sova i guesthouse på det världsberömda Treehotel och få en rundtur i de unika och magnifika trädrummen. Men om du önskar så går det bra att uppgradera ditt boende till ett av de unika trähusen! Den sista destinationen för ditt äventyr är den internationell kända sameby Jokkmokk där du kommer att besöka samer och uppleva deras kultur innan du beger dig till Åkerlund hotell. Hela din resa kommer att präglas av närheten till det otroliga vinterlandskapet i den så kallade sista vildmarken Europas. Men inte bara ögat belönas utan också sinnet! Du får lära dig om den norrländska kulturen och den samiska historia.

Boende

4 nätter hotellboende, inklusive:

 • 2 nätter på Amber Hotel, dubbelrum standard.
 • 1 natt på Treehotel Guesthouse, Frida rummet.
 • 1 natt på Hotell Åkerlund, dubbelrum.

Inkluderat

 • Personligt välkomnande på Luleå flygplats.
 • Hyrbil, priset kan ändras beroende på bilmodell.
 • Daglig frukost.
 • 2-timmars skoterresa.
 • Guidad tur på Treehotel.
 • 2 timmars bastu på Treehotel.
 • 3 timmars samisk upplevelse med lunch.

Detaljer

 • Exklusive flyg.
 • Exklusive bränsle för hyrbil.
 • Pris per person baserat på 2 personer som delar ett tvåbäddsrum.

Möjliga uppgraderingar

 • Välj ett av de unika trärum på Tree Hotel, från 4750 kr/rum extra.
 • Välj forest spa på Treehotel som inkluderar bastu, jacuzzi, snacks, kall dryck, öl/cider och en dusch med handduk, badrock, tvål och schampo. SEK 650 extra per person.
 • Ändra din 2-timmars snöskoterresa till en 4-timmars skoterresa med lunch. SEK 710 extra per person.

Agenda

Dag 1

Vid ankomsten till Luleå flygplats välkomnas du av en av våra guider, som hjälper dig att hämta din hyrbil. Sedan kör du in till Luleå centrum där ditt boende, Amber hotel, ligger. Efter att ha checkat in på ditt hotellrum är resten av dagen fri att utforska staden.

Dag 2

Efter att ha njutit av en trevlig frukostbuffé kör du till Måttsund där din skoterresa börjar klockan 10. I 2 timmar kommer du att uppleva svenska Lapplands vinterparadis medan du kör genom skog och Luleå skärgård. Efter turen kan du köra tillbaka till ditt hotell för att ta en härlig varm dusch innan ditt nästa äventyr. Med kvällen framför dig har du många möjligheter. Du kan utforska världsarvet Gammelstad kyrkstad och boka en guidad tur. Om en skoterresa inte räckte kan du också boka norrskenjakt med skoter för 1995 SEK per person. Norrskenjakt kan också göras med bil för 900 SEK per person. Eller så kan du helt enkelt gå igenom staden och upptäcka de många butiker, kaféer och restauranger som staden har att erbjuda.

Dag 3

Efter en god natts sömn är det dags att checka ut från ditt hotell och fortsätta din resa genom svenska Lapplands vackra landskap mot Harads. I Harads kommer du att bo på Treehotel Guesthouse där du kommer att uppleva en hemtrevlig miljö från 30 -talet till 50 -talet. Klockan 13 får du se de olika trädhotellrummen med sina unika och imponerande designs på en guidad tur. Rummen har skapats av några av Skandinaviens ledande arkitekter. När det är dags att äta kan du besöka restaurangen på Treehotel Guesthouse. På restaurangen får du chansen att äta säsongens bästa rätter gjorda med lokala produkter som fisk, viltkött och bär.

Om du vill fylla din dag med fler aktiviteter så har Treehotel flera alternativ, besök deras webbplats för mer information eller kontakta oss!

Dag 4

Den sista destinationen för ditt äventyr väntar! Efter en härlig vistelse i Harads är det dags att köra till Jokkmokk. Om du vill ta sovmorgon kan du anlända till Jokkmokk precis innan dagens aktivitet börjar, men om du gillar att vakna tidigt rekommenderar vi definitivt att komma till Jokkmokk lite tidigare för att utforska staden och besöka Ájtte museum. Vid lunchtid börjar din samiska upplevelse. I 3 timmar tar din samiska guide dig med på en oförglömlig kulturupplevelse. Du kommer att träffa renar, njuta av en trevlig traditionell lunch tillagad över en öppen eld i en lávvu, ett samiskt tälthus, och uppleva traditionell musik som kallas joik medan du lär dig om deras kultur.

Efter ditt samiska äventyr är det dags att checka in på Hotell Åkerlund, ett mysigt hotell i centrala Jokkmokk. Resten av eftermiddagen är fri att spendera på valfritt sätt. På kvällen får du njuta av en trevlig middag på hotellet eller inne i den charmiga byn.

Dag 5

När du har njutit av din frukost är det dags att resa hemåt. Om du har ett tidigt flyg är det dags att checka ut från hotellet och börja köra mot Luleå flygplats. Vi önskar dig en säker resa hem och vi hoppas att du behåller dessa minnen för livet.

Bokningsförfrågan

Andra resepaket

Sea Ice Marathon Weekend

Sea Ice Marathon Weekend erbjuder dig möjligheten att uppleva fantastiska vinteraktiviteter utöver din deltagandet på det unika loppet på det frusna havet.

Läs mer

Family weekend in Luleå

En vinterhelg för familjen ger er möjlighet att prova på många roliga vinteraktiviteter tillsammans och uppleva Luleås fantastiska vinterlandskap.

Läs mer