Om oss på Explore Luleå

Våra kunniga guider kan det mesta av det bästa!

Guider och personal

Våra guider erbjuder allt från klätterkurser till tips på hur man pimplar upp en abborre. Vi samarbetar med några av det bästa aktivitetsföretagen i Luleå. Det vi har gemensamt är kärleken till platsen: Luleå och Swedish Lapland. I norra Sverige finns det gott om utrymme för aktiviteter av mer eller mindre pulshöjande inslag – i underbar natur.

Om oss
Pontus Frank

Pontus Frank

VD / Grundare / Guide

Jag har jobbat med aktiviteter inom friluftsliv sedan 2008.
Det är något jag brinner för och kommer alltid att göra! Jag tycker bäst om klättring, paddling, event och olika team-aktiviteter som till exempel den vi kallar ”Utmaningen”.
2011 utbildade jag mig till fjäll- och äventyrsledare i dalarnas fantastiska ort Älvdalen. Detta gjorde jag för att bredda min verksamhet.

Nadia

Nadia Kadi

Researrangör/ guide

Efter min barndom i Algeriet så flyttade hela familjen till Tyskland då jag bodde till 2011. En time-out för en praktik på en huskygård i Finland i detta år öppnade mina ögon för skönheten i Skandinavien och det avlägsna livet. Med min egen Husky-kennel gav jag hundspannsturer i Sveriges skogar tills mina barns födelse ändrade mina prioriteringar.  2019 bestämde jag mig för att flytta från de lappländska skogarna till Luleå. Här fick jag chansen att fortsätta arbeta i resebranschen med turister från när och fjärran både som researrangör och som guide.

Om oss

John Öhman

Facility Manager/ Guide
Hej!
Jag heter John Öhman och är en genuin naturälskare med starka rötter i Norrbotten. Naturen är min fristad och jag älskar fiske och långa vandringar, skidåkning och brädåkning,. Jag bor i ett gammalt torp i skogen utanför byn klöverträsk med min hustru från Tyskland och våra tre barn, katt, höns och bin, där är också grönsaksodling ett stort intresse.
Jag är väldigt stolt över min uppväxt i Norrbotten och berättar gärna om hur livet för oss som bor i naturen vid polcirkeln är.

Populära aktiviteter

Om oss

Bubble football

En fantastisk rolig variant på fotboll men med full kroppskontakt. Perfekt för barnkalas, företagsevent eller möhippa/svensexa.

Läs mer