Fortsättningskurs klippa – klättring

Fortsättningskurs klippa
Allmän information

Fortsättningskurs klippklättring är en tvådagarskurs för dig som vill lära dig klättra utomhus på led med naturliga säkringar såsom kilar och kamsäkringar(friends). Mer information om kursinnehåll ser du nedan.

Vi som håller i kurserna är auktoriserade instruktörer genom Svenska klätterförbundet och alla kurser följer Svenska Klätterförbundets normer.
Pontus Frank är huvudinstruktör och har mångårig erfarenhet som instruktör. Med stor passion lär han dig det du behöver kunna för ditt nästa äventyr.

Kursinnehåll
Vi går bland annat igenom placeringar av säkringar, ledklättring med egna säkringar, hur man gör som ”andreman”, firning och multipel firning, standplats och klättring av multipitch, knutar och rephantering. Denna kurs är anpassad efter dina önskemål och förutsättningar, så innehållet kan variera. Vi kan ibland även göra dubbelrepsteknik, hjälphiss(kamraträddning) clogging m.m.

Kursens längd
Två dagar, cirka 8 timmar per dag. Vi försöker alltid få till så det är två dagar efter varandra.

Förkunskaper
För att nå så långt som möjligt på denna kurs är rött kort(ledklättringskort) bra om du har, men det är inget krav. Du kan ta det röda kortet via Klätterhuset i Luleå eller genom Luleå Klätterklubb.

Plats
Fortsättningskurserna i klippklättring håller vi i princip alltid på Dödlarsberget utanför Älvsbyn. Men har du annat önskemål så meddela oss.
Vid anmälan till kurs får ni mer information om vart vi ses.

Utrustning
Ni får låna den utrustning ni behöver av oss men har ni egen utrustning vill vi gärna att ni använder den, så ni blir bekväma med det ni har. Vi har oavsett med oss olika utrustningar som ni får prova. Men egen sele, repbroms, klätterskor är bra om ni har.
Alla på kursen måste ha hjälm på sig då det behövs, vi har det till er om ni saknar. Efter kursen går det att beställa klätterutrustning genom oss till bra paketpris.

Pris
2700kr/person, minst två och max fyra personer per instruktör. Ibland har vi med oss en hjälpinstruktör och då kan vi utöka till 6 deltagare.

Villkor

Innan kursstart måste du vara medlem i någon klätterklubb som är ansluten till Svenska klätterförbundet, t.ex Luleå Klätterklubb. Då har du en försäkring via klubben.
Länk till klubben här

Explore Luleå har rätten att ställa in kursen eller flytta fram datumet vid för få deltagare eller vid för dåligt väder. Vid inställd kurs får deltagaren 100% tillbaka av kursavgiften.

Ett utskick om utrustning och praktisk information kommer vid anmälan till kursen.

Vi erbjuder även dessa liknande aktiviteter