Arctic dining

Arctic dining är verkligen en middag utöver det vanliga
2500 kr/person
Säsong: 20 dec - 31 mars
Tidsperiod: Säsong: 20 dec - 31 marsPris: 2500 kr/personTid: Dagtid och kvälltidGruppstorlek: 2 - 50 personerTransfer: Vid bokning av transfer träffas vi centralt ca 60 minuter innan aktivitetsstart på Kulturens Hus (Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå)Detta ingår: 3-rätters middag eller enligt önskemål. Sittandes på renskinn med en sprakande eld i mitten.Övrigt:

Lämpliga aktiviteter kring tältet kan bokas – T.ex. Isfiske, snöskovandring, norrskensjakt, skotertur, hundspannstur m.m. Ni kan också hyra tälten för ert event, bröllop eller kalas. Kontakta oss gärna för upplägg och pris!

Allmän information

Arctic dining är verkligen en middag utöver det vanliga. Vi är på isen eller annat passande ställe efter överenskommet och serverar denna tre rätters middag i vårt stora eller lilla tentipitält, beroende på hur stor gruppen är. Är ni mellan 2-10 personer är vi normalt sett i vårt mindre tipitält, anpassat för cirka 10 personer och är ni fler än 10 personer är vi i det större tipitälet, anpassat för omkring 30 personer alternativt det största för omkring 50 personer.

Om tälten:
Tentipitälten har sitt ursprung från både lappkåtan och indiantipin som bygger på samma naturnära boende.
De nomadiserande samerna som skötte sina renar hade ett stabilt, vindtåligt tält som lätt kunde bevara värmen från elden. Elden gav också ljus, hemtrevnad och goda möjligheter att laga mat och torka sina kläder. Det nomadiserade folket kunde lämna kvar stommen av trä på platserna de kom till och bygga upp en ny på nya platser, så de behövde bara ta med sig duken till sin nya plats. Eftersom de ofta kom tillbaka till sina platser stod stommarna ofta kvar så de kunde användas igen.

Idag finns många olika storlekar av tälten för att vi ska kunna anapssa dom efter våra behov, alltifrån att sova i till att ha stora event i.
Välkommen att uppleva en mycket skön och genuin känsla inuti tälten!

Villkor
Please enable javascript in your browser to book

Tre rätters middag i vårt stora eller lilla tentipitält, beroende på hur stor gruppen är.

Vi erbjuder även dessa liknande aktiviteter

Bubble football

En fantastisk rolig variant på fotboll men med full kroppskontakt. Perfekt för barnkalas, företagsevent eller möhippa/svensexa.

Läs mer