Sportklätterkurs – Specialanpassad

1-2 dagar
Allmän information

Sportklätterkursen kan variera i längd beroende på dina/era förkunskaper och behov. Det är en till två dagars kurs för dig som vill lära dig klättra utomhus på led med bultade säkringar och ankare. Mer information om kursinnehåll ser du nedan.

Vi som håller i kurserna är auktoriserade instruktörer genom Svenska klätterförbundet och alla kurser följer Svenska Klätterförbundets normer.
Pontus Frank är huvudinstruktör och har mångårig erfarenhet som instruktör. Med stor passion lär han dig det du behöver kunna för ditt nästa äventyr.

Kursinnehåll
Sportklättring handlar om att kunna ledklättra på klippor där ni klättrar max halva repets längd på bultade leder. Alltså sätter ni inga egna säkringar i berget. Vill ni lära er att klättra längre sträckor, alltså multipitch, kan vi anpassa kursen efter det. Kursen innehåller generellt ankarbygge av olika slag, firning, ledklättring, omkoppling i toppankaret, knutar, säkerhet, utrustningskoll, access m.m.

Kursens längd
En till två dagar beroende på kursens innehåll, cirka 8 timmar per dag. Återkom med din förfrågan så sätter vi ihop en väl anpassad kurs.

Förkunskaper
Beroende på dina förkunskaper anpassar vi kursens längd och innehåll. Men topprepskort (grönt kort) är en förkunskap du behöver ha.

Plats
Sportklätterkursen hålls exempelvis på Falkberget utanför Piteå, Åbergsfortet i Boden eller vår lilla hemmaklippa i Luleå ”Iron cliff”. Men har du annat önskemål så meddela oss. Vid anmälan till kurs får ni mer information om vart vi ses.

Utrustning
Ni får låna den utrustning ni behöver av oss men har ni egen utrustning vill vi gärna att ni använder den, så ni blir bekväma med det ni har. Vi har oavsett med oss olika utrustningar som ni får prova. Men egen sele, repbroms, klätterskor är bra om ni har.
Alla på kursen måste ha hjälm på sig då det behövs, vi har det till er om ni saknar. Efter kursen går det att beställa klätterutrustning genom oss till bra paketpris.

Pris
2 dagar* 2600kr/person,
1 heldag + 3 timmar 2200kr/person
1 heldag 1900kr/person
Minst två och max fyra personer per instruktör. Ibland har vi med oss en hjälpinstruktör och då kan vi utöka till 6 deltagare.
Priserna är inkl moms.
*En heldag innebär 8 timmar.

Villkor

Innan kursstart måste du vara medlem i någon klätterklubb som är ansluten till Svenska klätterförbundet, t.ex. Luleå Klätterklubb. Då har du en försäkring via klubben.
Länk till klubben här

Explore Luleå har rätten att ställa in kursen eller flytta fram datumet vid för få deltagare eller vid för dåligt väder. Vid inställd kurs får deltagaren 100% tillbaka av kursavgiften.

Ett utskick om utrustning och praktisk information kommer vid anmälan till kursen.

Please enable javascript in your browser to book

Vi erbjuder även dessa liknande aktiviteter