Grundkurs klippa – klättring

Grundkurs i klättring utomhus
Allmän information

Grundkurs i klippklättring är en tvådagarskurs för dig som vill lära dig klättra utomhus med hjälp av topprep. Vi lägger stort fokus på att bygga topprepsankare och att du självständigt ska kunna fira dig ner från klippan.

Vi som håller i kurserna är auktoriserade instruktörer genom Svenska klätterförbundet och alla kurser följer Svenska Klätterförbundets normer.
Pontus Frank är huvudinstruktör och har mångårig erfarenhet som instruktör. Med stor passion lär han dig det du behöver kunna för ditt nästa äventyr.

Kursinnehåll
Vi går bland annat igenom grundläggande klätterteknik, topprepsankare, knutar, rephantering, säkerhet vid klippan, placeringar av säkringar, firningsteknik.

Kursens längd
Två dagar, cirka 8 timmar per dag. Vi försöker alltid få till så det är två dagar efter varandra.

Förkunskaper
För att nå så långt som möjligt på denna kurs är grönt kort(topprepskort) ett förkrav. Det kan ni ta via Klätterhuset i Luleå eller genom Luleå Klätterklubb.

Plats
Håller vi kursen omkring Luleå så är vi oftast på Falkberget i Öjebyn och vid Åberget/Åbergsfortet i Boden.
Vi kan också vara vid Dödlarsberget utanför Älvsbyn. Vilken klippa vi är vid beror på upplägg på kursen.
Vid anmälan till kurs får ni mer information om vart vi ses.

Utrustning
Ni får låna den utrustning ni behöver av oss men har ni egen utrustning vill vi gärna att ni använder den, så ni blir bekväma med det ni har. Vi har oavsett med oss olika utrustningar som ni får prova. Men egen sele, repbroms, klätterskor är bra om ni har.
Alla på kursen måste ha hjälm på sig då det behövs, vi har det till er om ni saknar. Efter kursen går det att beställa klätterutrustning genom oss till bra paketpris.

Pris
2600kr/person, minst två och max fyra personer per instruktör. Ibland har vi med oss en hjälpinstruktör och då kan vi utöka till 6 deltagare.

Villkor

Innan kursstart måste du vara medlem i någon klätterklubb som är ansluten till Svenska klätterförbundet, t.ex Luleå Klätterklubb. Då har du en försäkring via klubben.
Länk till klubben här

Explore Luleå har rätten att ställa in kursen eller flytta fram datumet vid för få deltagare eller vid för dåligt väder. Vid inställd kurs får deltagaren 100% tillbaka av kursavgiften.

Ett utskick om utrustning och praktisk information kommer vid anmälan till kursen.

Please enable javascript in your browser to book

Vi erbjuder även dessa liknande aktiviteter