Välkommen att upptäcka Luleå med oss!

Luleå är en del av Swedish Lapland som sträcker sig från Skellefteå i söder och Kiruna i norr.

Swedish Lapland är den nordligaste destinationen i Sverige. Den täcker en fjärdedel av landets yta. Redan för 5 000 år sedan bodde det folk här, samer. Läs gärna mer om samerna här. Det finns mycket intressant att hämta från deras historia och även hur de verkar och lever idag.

Explore Luleå tycker att naturen och lokalbefolkningen är den som berör mest. Vi gör många roliga aktivteter för att upptäcka vår fantastiska natur, våra kulturella arv och för att träffa vår kära befolkning. Oavsett om du färdas på den tjocka isen med skridskor, spark, skoter eller hundspann så ger det en otroligt skön känsla. Sedan finns det inget som passar bättre än att sätta sig ner och laga mat eller koka sitt kaffe och te över öppen eld eller kanske i vårt fina tipitält för att få lite extra värme.

Den tjocka isen kring Luleå sträcker sig långt ut i vår skärgård och längst ut bidas det packisar. Det är isen som påverkats genom vinden och vågorna som trycker upp isflak på varandra så det blir meterhöga ishögar. Det är ett fantastiskt naturfenomen. Vid rätt förhållanden kan vi under våra skoterturer ta oss dit och se detta.

Förutom dessa naturupplevelser erbjuder Explore Luleå aktiviteter för svensexor och möhippor som till exempel Combat Archery Tag och Bubble Football. Det är två riktigt roliga spel som också passar kompisgänget, familjen eller en kick-off för dina kollegor. Vi spelar detta året runt.
Vi ordnar också med företagsevent där vi till exempel åker runt till konferensanläggningar och kör vår riktigt roliga ”Utmaningen”. Den passar grupper från 12-100 personer. Är ni fler ändrar vi lite på konceptet.