Icebug race

Gör dig redo för årets häftigaste ishinderbanelopp!

2018 arrangeras loppet lördag 3/3 klockan 12.00 i samarbete med aktivitetsdagarna ”Vinter i södra hamn”. Tävlingen kommer att ske i både dam-, herr- och barnklass.

 

Resultat 2018, klicka här

 

Banan och hinder
Sträckan är 6 km och går på isen, snön på isbanans gångbana och lite utanför isbanan. Cirka 20 hinder där så många hinder som möjligt består av snö och is. Vi kommer även att ha en del andra hinder av trä och ställning. Allt beror på snöläget!

Svårighetsnivån på hindren är medel, de allra flesta klarar att ta sig igenom alla hinder och går det inte finns en kort tilläggsrunda. Vi fokuserar mest på en skön känsla på isen där ni utmanar Icebugs greppförmåga!

Facebook: När du är anmäld, gå in på denna länk och klicka i ”Kommer”
https://www.facebook.com/events/138761936805425/​
Dela gärna eventet samtidigt.

Ålder och klasser
Alla över 16 år är välkomna att delta i Dam- och Herrklassen. Vi har även en Drop In-bana på 1 km för alla under 16! Mer info längst ner. Vi har en maxgräns på 200 startplatser. Så boka i tid för att säkra din plats!

Lag
Ni kan anmäla er i ett lag också! Gör bara en vanlig anmälan men fyll även i ert lagnamn och vem som är lagledare. Vi håller kontakten med laget genom lagledaren. Mellan 3-5 personer är lämpligt att vara i laget. Då är ni med och tävlar både individuellt och i lag. Priset för vinnande lag är en överraskning från Explore Luleå som presenteras efteråt! Det är medeltiden i laget som räknas och antal deltagare i laget bestämmer ni själva.
Ni har 100 kr rabatt per person om ni anmmäler er i ett lag.

Priser Dam + Herrklass
1: Valfri Icebug sko med extra sulor hos Snabbasteg + 1000kr i presentkort hos Pontus klätterskola (Klätter- och skidutrustning), kontakta för exakta utbud.
2: Valfri Icebug sko med extra sulor hos Snabbasteg
3: Valfri Icebug sko med extra sulor hos Snabbasteg
4-6: Ett par mycket bra Icebug-sulor hos Snabbasteg.

Laget som vinner får en överraskning från Explore Luleå! Alla får såklart en medalj i mål!

Priser i barnklassen
1: Ett par Icebugskor hos Snabbasteg.
2: 300kr i presentkort hos Pontus klätterskola (Klätter- och skidutrustning), kontakta för exakta utbud.
3: 200kr i presentkort hos Pontus klätterskola”>Pontus klätterskola (Klätter- och skidutrustning), kontakta för exakta utbud.

Tidtagning och nummerlappar
Tidtagning sker professionellt av orienteringsklubben OK Renen och resultatet kommer att finnas direkt på plats och så fort som möjligt på hemsidan.

Nummerlappar och tidtagningsbrickan hämtas samma dag, lördag 4.e mars, mellan 10-11:30. Barn-hinderbanan har Drop In-start.

Omklädningsrum
Hos Hermelinen är det fritt inträde till omklädningsrummen för alla tävlande. Karta här.

Utrustning och väskinlämning:
Vi rekommenderar att ni springer hinderbanan i träningskläder och handskar är ett krav. I anslutning till nummerlappsuthämtningen kommer man att kunna lämna in sin väska som övervakas. Vi ersätter inga stölder, men vi övervakar under hela loppet
Skor: Vi rekommenderar Icebug skor som har ståldubbar med en otrolig greppförmåga på snö och is. Ni med startbevis erhåller 30% rabatt hos Snabbasteg i Luleå. Visa upp startbeviset hos Snabbasteg när du handlar där. Man kan även springa med andra isdubbar, men det bör vara av stål.

Fika
Vid nummerlappsuthämtningen säljer vi fika och varm dryck (kaffe, te och varm saft). Vi säljer också varmkorv.

Träning
Detta är en tävling för alla! Inte bara de ”tuffaste” klarar denna banan, har man isdubbar och gillar att använda hela kroppen vid träning är detta rätt utmaning för dig! Vi rekommenderar att ni främst tränar kondition och rörlighet inför denna tävling!

Drop in-hinderbana för barn/ungdomar
– Start omkring 10.30 på isen i södra hamn.
– För alla barn, och ungdomar har vi en kortare hinderbana på cirka 1 km.
– Här behöver ni inte Icebug-skor, utan vanliga skor eller kängor går bra. Vanliga utekläder går bra, men vill du satsa på att vinna kanske träningskläder är att föredra!
– Hindren består av hoppa över, krypa under, springa igenom och andra roliga utmaningar.

Nyhet: Det är med stor glädje och tacksamhet mot kommunen som vi nu kan meddela att det blir GRATIS hinderbanetävling för alla barn på DROP-IN loppet 3 mars.
Öppet omkring 10.30- 11.45 och efter stora loppet, omkring 13.30-15.00.
Barnen får såklart ett litet pris i mål och chans till vinster!