Det finns inget i denna mysiga gård från ”vår tid” förutom köket och toaletten. Det är ett helt hus där ni får tillgång till hela undervåningen. Här har ni två sovrum, det ena med en dubbelsäng och det andra med två enkelsängar. Ni har även tillgång till ett stort vardagsrum med en öppen spis, ett stort kök med stor potential för bra matlagning samt ett trevligt utrymme utanför köket med matbord, bar och en vacker orgel. Känslan att befinna sig bland dessa gamla timringar måste upplevas! Låt dig inspireras av bilderna.
Norrbottensgården ligger cirka 20 minuter söder om centrala Luleå i byn Ersnäs med sina 500 invånare.

Detta ingår i vinterpaketet 2018/2019:

  • Boende för 2-4 personer i denna fantastiska gård tre nätter
  • Mat (frukost, lunch, middag) tillagad av mycket erfaren kock vars matlagning fått utmärkelsen The White Guide i flera år (vid aktivitet över lunch tillagas maten ute över öppen eld på muurikka). Vid middagarna i  juletid serveras vårt uppskattade traditionella julbord
  • En alkoholhaltig dryck ingår till alla middagar. Vid frukost och lunch bjuds alkoholfria alternativ
  • Transfer mellan flyg och boendet samt mellan aktiviteterna som är inbokade
  • Aktiviteter: hundspann (köra eget spann), skotertur (tre timmar inkl. lunch), norrskensjakt samt en isaktivitet såsom isfiske/skridskor/spark/snöskovandring
  • Goodiebag med lokala överraskningar
  • Vill ni hyra egen bil hjälper vi er med att ordna detta och ger gärna tips på bra utflykter utöver våra aktiviteter

Pris för 2 personer: 14 900kr per person.
Pris för 4 vuxna: 12 550kr per person.
pris för 2 vuxna och två barn (under 18 år): 11 550kr per person.

Notera att ni bokar eget flyg till Kallax flygplats, i övrigt är allt ovan inkluderat.
Det kan bli fler gäster än ni på aktiviteterna. Schema för aktiviteterna kommer vi överrens om vid bokning.

Varför älskar vi det här?

Det är uppenbart för oss och vi garanterar nästan att du också kommer att älska det efter denna resa!

Ersnäs är en by på Luleås landsbygd och förutom att bo mitt i byn där du kan träffa trevlig lokalbefolkning hittar du enkelheten i livet. Du kommer att hitta lokalbefolkning som skottar snö utanför sina hus, du kommer se dem köra sin spark eller snöskoter genom byn eller åka skidor på de mycket bra spåren vi har precis runt hörnet.

En annan sak vi älskar är att tända vår veranda med ljus. Det livar upp stämningen under mörka perioder. Temperaturen är alltid ett mysterium, det kan vara mellan några minusgrader till ca -30 grader. Och all denna variation av temperatur har sina egna fördelar. När det är varmare är snön mer formbar och det är lätt att bygga trevliga saker med den, till exempel en snögubbe eller en snögrotta. Du borde testa! Och då behöver du heller inte ha så mycket varma kläder på dig. Men det trevliga med när det är kallare är att du känner den väldigt krispiga luften och himlen är nästan alltid klar och det gör det lättare att se norrsken. Byn är ett bra ställe att se norrsken.

De aktiviteter vi ska göra är också anledningen till att komma hit. Hundspann är något speciellt. Du kommer att se att hundarna är födda att springa och de älskar det. Så snart de börjar springa kommer de att vara helt tysta och du kommer att känna kraften från dem. Du kan bara koppla av medan ni kör igenom det här vackra vinterlandskapet.

Snöskoter är också ett enkelt och bekvämt sätt att komma ut i naturen. Det är mycket vanligt att familjer här åker ut tillsammans under helgerna på en snöskotertur och lagar maten över öppen eld eller åker ut för att isfiska. Under vår snöskoterstur lagar vi maten över öppen eld, på Muurikka och njuter av utsikten. Oftast gör vi den här lunchen på en mycket liten ö så att du har havet som din utsikt.

 

Norrsken då? Kommer ni att se det?
Vi hoppas verkligen det! Det bästa med kusten är att det är mycket ofta klart himmel vilket gör det lättare att se norrsken. Under kvällen tar vi dig till några ställen där det är lättare att se norrsken eftersom det är mörkare och du ser en stor del av himlen. Vi brukar vara ute mellan 20.00 – 23.00 och vi kör bilen till olika platser. Under alla nätter du bor här har du chans att se norrskenet. Du kan också gå ut i byn och bara titta på himlen och hoppas att det kommer till dig.

Vi vill väldigt gärna också ta med er ut på en annan isaktivitet, som isfiske / skridskoåkning / snöskor. Bara berätta vad du tycker är den mest intressanta aktiviteten för dig. Isfiske kommer att ligga utanför byn Måttsund, intill Ersnäs och vi hoppas fånga en härlig abborre.
Skridskoåkningen kommer att vara på den bästa platsen för tillfället, det kan bli omkring byarna men kan också bli i centrum där kommunen förbereder isen runt stan. En 10 km lång och cirka 20 meter bred is blogas upp där varje år. Snöskorna gör vi också i Måttsund, där vi alltid kan hitta orörd snö och vara ute bara för oss själv. Under snöskoturen kommer vi att stanna för att koka varm choklad över öppen eld och äta en god kaka.

Under hela din vistelse får du tillgång till en spark, som du kan använda när du vill. Det gör det enklare och effektivare att ta en promenad runt byn om du använder sparken. Vi lär dig hur du kör den, inga bekymmer. Och självklart kommer ni att ha tid att vara för er själva och bara slappna av och upptäcka området på egen hand.

Tiden för varje aktivitet är flexibel.
Meddela oss om du har några frågor om detta. Guiden Pontus kommer att nås via telefon och bor i närheten under hela din vistelse.
Välkommen!